بررسي و معرفي دوربين هاي مداربسته تحت شبكه
در دوربين هاي مداربسته تحت شبكه، كاربران بايد با الفباي اين سيستم آشنا گردند تا با بهرهگيري از نوآوريهاي نوين و جديد بتوانند امنيت دارايي و مايملك خود را حفظ نمايند.
استفاده از هر تكنولوژي و فناوري مستلزم آن است كه كاربران با الفباي آن آشنا شوند، در صورتي كه هر فرد با اين الفبا آشنا شود در كاربري يك سيستم بهينهتر بوده و موفقتر خواهد شد. به بيان سادهتر اگر الفبا را درست ارزيابي نكند دچار مشكلات فراواني خواهد شد، همانطور كه قدما گفتهاند :
“خشت اول چون نهد معمار كج، تا ثريا ميرود ديوار كج”
در مقالات قبلي به اين نكته اشارهشده كه دوربين هاي مداربسته تحت شبكه اصولي متفاوت با سامانههاي آنالوگ دارند و بستر اين دو كاملاً از يكديگر مجزا است.
پيشرفت فناوريهاي نظارت تصويري هر ساله متخصصين و كارشناسان اين حوزه را مبهوت نموده است و در برخي موارد آنها را مجبور به يادگيري موارد نوين نموده تا با ارتقا دانش خود، فناوري نوين را در پروژههاي مختلف گسترش دهند. تشريح دانش سامانههاي نظارت تصويري بهصورت كامل و ارائه عملكرد آن بهصورت جزء به جزء كاري سخت است كه بسياري از كاربران و مشتريان از آن دوري ميكنند. اما دانستن يك سري پارامتر ميتواند به شما كمك كند تا انتخاب هوشمندانهاي براي سامانههاي خود داشته باشيد. اين نكات به شما كمك ميكنند كه انتخاب خود را درزمينه دوربينهاي امنيتي بسنجيد و از كم و كيف آن باخبر شويد.
در اين مقاله عملكرد دوربين هاي مداربسته تحت شبكه را تشريح مينماييم و تفاوتهاي آن را با دوربينهاي آنالوگ ذكر ميكنيم. توضيحاتي را پيرامون تفاوت دوربينهاي مداربسته آنالوگ و شبكه ارائه خواهيم كرد. در انتها به تشريح مناسب بودن دوربينها براي پروژه شما خواهيم پرداخت.
از دوربين هاي مداربسته آنالوگ تا دوربين هاي مداربسته ديجيتال :
اولين سامانههاي نظارت تصويري كه با عنوان سيستمهاي مداربسته شهرت داشت، بستري آنالوگ بود كه كليه بخشهاي آن نيز بهصورت آنالوگ مديريت ميشد. در اين سيستمها ذخيرهسازي روي كاستها و نوارهايي صورت ميپذيرفت و تمامي بخشهاي آرشيو بهصورت فيزيكي بودند. در آن زمان بازبيني وقايع و يا نگهداري آرشيو كاري بس دشوار و طاقت فرسا به شمار ميرفت.
بيشتر بخوانيد: دوربين مدار بسته
اين سيستمها داراي معايب بسياري بودند كه اولين آن عدم وجود قابليت توسعهپذيري در اين سيستمها بود. اضافه كردن يك دوربين در اين سيستمها كاري سخت بود و نميتوانستند بهراحتي يك دوربين را به شبكه خود اضافه نمايند. مسئله دوم كيفيت پايين به شمار ميرفت. مسئله ديگري كه در آن زمان با آنها روبرو شده بودند عدم توانايي مانيتورينگ زنده دوربينها بود. علاوه بر مشكلات فوق در آن زمان كسي انتظار انتقال تصوير را نداشت و انتقال تصوير براي آنها يك رؤيا به شمار ميرفت.
در دو دهه گذشته صنعت نظارت تصويري رشد فراواني داشت و محصولات آن جهش باورنكردني را طي كردند. رشد اين فناوري سبب شد كه بازارها و صنايع مختلف نيز به آن روي بياورند و اين صنعت فقط محصور به صنايع نظامي نباشد. يكي از دلايل توسعه بازار نظارت تصويري مقرونبهصرفه بودن آن بود. از بين رفتن فناوريهاي توليد تصوير قديمي و تولد تكنولوژيهاي جديدي همچون CCD در تصويربرداري، موجب رونق گرفتن اين صنعت شد.
امروزه كاربران اين صنعت ميتوانند از طريق اينترنت به تصاوير دوربينهاي خود دسترسي داشته باشند. دوربينهايي كه رزولوشن بالايي داشته و كيفيت تصوير خوبي را فراهم مينمايند. تولد دوربين هاي مداربسته تحت شبكه و ديجيتالي شدن آن سبب تبلور روشهاي هوشمند سازي تصوير نظير رديابي اشيا، تشخيص حركت، تشخيص جسم گمشده و …. شده است.
چگونه دوربين هاي مداربسته تحت شبكه كار مي كنند؟
در دوربين هاي مداربسته تحت شبكه، يك دوربين ديجيتالي وظيفه اخذ تصوير را بر عهده دارد. دوربين پس از اخذ تصوير، تصوير را تبديل به رشتههاي ديجيتالي كرده و آن را در بستر شبكه منتقل ميكند. رشته بيتهاي منتقلشده در شبكه به سرور يا رايانه كاربر منتقل ميشود. هركدام از اين ايستگاههاي كاري (سرور و يا رايانه كاربر) عمليات مربوط به نمايش تصوير و يا ذخيرهسازي تصاوير را بر عهده دارند.
نرمافزار موجود در سرور يا رايانه كاربر وظيفه مديريت تصاوير را بر عهده دارد. اين نرمافزار بايد نمايش تصاوير، ذخيرهسازي آن و يا ارسال استريم هاي دريافتي از دوربين را به ايستگاه كاري ديگر بر عهده بگيرد. نرمافزارهاي متعددي در بازار وجود دارد كه كاربران براي انتخاب آنها مختار هستند تا بر اساس نياز خود يكي از آنها را انتخاب نمايند. عموماً همه دوربينها با نرمافزار تحت پروتكل ONVIF در ارتباط هستند. پروتكل ONVIF زبان مشتركي است كه در دستگاههاي نظارت تصويري تحت شبكه پيادهسازي شده است. در نرمافزارها قابليتهاي هوشمند سازي متعددي وجود دارد كه بر اساس نياز كاربران ميتوانند از آن استفاده نمايند.
حتما بخوانيد: dvr nvr فروشگاه كابل شبكه
در سامانه هاي نظارت تصويري IP اصول كار بر مبناي استانداردهاي شبكه است و خروجي هر دوربين PACKET هايي است كه از دوربين خارجشده و به زوج سيمها ميرسد. كابلهايي كه در دوربين هاي مداربسته تحت شبكه بهكار ميروند در خانواده CAT قرار دارند و كابلهايي مانند CAT5,CAT6,CAT7 هستند. ارسال دادهها در اين كابلها تفاوت بنيادين با بسترهاي آنالوگ يا كابلهاي كواكسيال دارد.
دوربينهاي مداربسته تحت شبكه پهناي باند بالايي را مصرف ميكنند و نياز آنها به اين پهناي باند بسيار بيشتر از دستگاههاي متداول مبتني بر TCP/IP است. هوشمند سازي، بازبيني دادهها، بازيابي دادهها، با استفاده از اين روش بسيار مؤثر ميباشد. يكي از مزاياي عمده سامانههاي نظارت تصويري امنيت انتقال است چراكه ميتوانيد دادهها و رشته تصاوير را بهصورت رمز شده ارسال كنيد و يا دسترسي به دوربينها را در سطوح مختلف مديريت نماييد. اين كار در سامانههاي آنالوگ ممكن نبود و احتمال شنود در آن بسيار وجود داشت.
تفاوت بين سامانه نظارت تصويري آنالوگ با دوربين هاي مداربسته تحت شبكه :
بهترين راه براي يادگيري عملكرد دوربين هاي مداربسته تحت شبكه مقايسه آن با كاركرد دوربينهاي آنالوگ است. مقايسه دوربين هاي مداربسته تحت شبكه با سيستمهاي قديمي، فقط براي سهولت تشريح عملكرد ارسال تصاوير است و ازنظر فني كاملاً با يكديگر تفاوت دارند.
سامانههاي نظارت تصويري پيشين كيفيت ويديويي پاييني داشتند و تصاوير آن در بسياري از مواقع به درد نخود و غيركارا بود. همچنيني بازبيني تصاوير ذخيرهشده در سيستمهايي همچون VCR كاري زمانگير و خستهكننده بود. يكي ديگر از معايب سامانههاي پيشين همانطور كه گفته شد، انعطاف ناپذيري اين سيستمها بود. در سامانههاي آنالوگ اضافه كردن دوربين در منطقه خاص، كاري بس دشوار و مشكل به شمار ميآمد. در سيستمهاي آنالوگ متني بر DVR براي اضافه كردن يك دوربين در منطقه خاص بايد از آن دوربين تا دستگاه دي وي آر كابلكشي انجام شود و اين كار گاهي بسيار سخت و غيرممكن بود..
يكي ديگر از معضلات VCR ها تخريب نوارهاي آرشيو با گذر زمان بود در بسياري از مواقع مشاهده كرديد كه موش نوارها را جويده است و يا خردگي و پوسيدگي اين فيلمها بسيار به چشم ميخورد. بهطوركلي سيستمهاي آنالوگ امروزي نيز كه مبتني بر ذخيرهساز ديجيتال هستند، كارايي و هوشمندي سيستمهاي نظارت تصويري تحت شبكه را ندارند و به جد ناكارآمد هستند.
بسياري از كارشناسان و مهندسين براين باورند كه دوربين هاي مداربسته تحت شبكه تقريباً تمام مشكلات سيستمهاي آنالوگ گذشته را حل نموده است. در دوربين هاي مداربسته تحت شبكه اضافه كردن يك دوربين به كل شبكه به سهولت انجام ميشود و براي كابلكشي كافي است اين دوربين را به نزديكترين سوييچ متصل نماييد. مشاهده ميكنيد عمليات كابلكشي كواكسيال از گذشته بسيار سهلتر و راحتتر شده است.
براي ذخيرهسازي دوربين هاي مداربسته تحت شبكه راهكارهاي متعددي همچون DAS ، NAS و يا SAN وجود دارد و به كاربران امكان ميدهد در داخل سايت و يا خارج از سايت كارهاي مربوط به ذخيرهسازي را انجام دهند. از ديگر سو با توجه به سامانه مبتني بر شبكه همه كاربران ميتوانند از بستر اينترنت به تصاوير زنده و يا ذخيرهشده دوربينها دسترسي داشته باشند و آن استريم ها را مشاهده نمايند. انتقال تصاوير دوربينهاي تحت شبكه باكيفيت بالا و بدون افت ميسر ميشود و كيفيت آنها فراتر از آن چيزي است كه در دوربين هاي پيشين مشاهده ميشد.
براي كاهش فضاي مصرفي و اشغال پهناي باند در دوربين هاي مداربسته تحت شبكه، روشهاي فشردهسازي ارائهشده است كه بر طبق استانداردي خاص كار ميكند و پهناي باند اشغالي و يا فضاي مصرفي براي ذخيرهسازي را بهشدت كاهش ميدهد. تنظيم كيفيت و يا نرخ ارسال از الفبايي است كه ميتوان روي دوربينها تنظيم نمود. يكي ديگر از قابليتهاي دوربين هاي مداربسته تحت شبكه رمزگذاري آن است. در صورت نياز به امنيت بالا در حين انتقال و يا ذخيرهسازي ميتوانيد اين تصاوير را رمزگذاري نماييد. دوربين هاي مداربسته تحت شبكه مزاياي بيشماري دارند كه در بخش بعد به معرفي آنها خواهيم پرداخت.
مزاياي دوربين هاي مداربسته تحت شبكه :
سرمايهگذاري براي دوربين هاي مداربسته تحت شبكه يك اقدامي هوشمندانه است كه براي شما ميتواند سودهاي بيشماري را فراهم آورد. اگر شما خواهان استفاده از دوربينهاي مداربسته براي ملك، منزل، محل كار ، فروشگاه و يا محل كسب و كار خود هستيد استفاده از دوربين مداربسته تحت شبكه بيشك بهترين گزينه پيش روي شماست.
استفاده و كاربري دوربين هاي مداربسته تحت شبكه بسيار ساده است و شما اگر در قلمرو خود بستر شبكه را پياده و يا از مودمهاي بيسيم استفاده نماييد، ميتوانيد به سهولت اين دوربينها را به شبكه خود اضافه كنيد. همانطور كه قبلاً اشارهشده تصاوير باكيفيت بالا ميتواند در اين شبكه جريان داشته باشد و شما از هر نقطه ميتوانيد به اين تصاوير كيفيت دسترسي داشته باشيد.
نرمافزار مديريت دوربينهاي مداربسته تحت شبكه ميتوانند امكانات فوقالعادهاي را براي شما فراهم آورند. با استفاده از نرمافزارهاي مديريت تصاوير ميتوانيد قابليت هوشمند سازي را به سامانه خود اضافه كنيد بهطور مثال قابليتهايي همچون تشخيص چهره ، تشخيص پلاك ، رديابي اشيا متحرك و بسياري از موارد ديگر ميتواند سبب هوشمند شدن سامانه نظارت تصويري شما شوند.
سامانههاي نظارت تصويري تحت شبكه ثبات و پايداري خوبي دارند و از سويي ديگر براي توسعه شبكه ميتواند منعطفتر و قابلاعتمادتر باشند. همانطور كه گفته شد افزودن دوربين اضافي در اين شبكهها به سهولت انجام ميشود و يا راهكارهاي ذخيرهسازي پيشرفته از مزاياي عمده اين سيستمها است.
نتيجه گيري :
بهطوركلي رشد سريع فناوري نظارت تصويري به گونهاي است كه سيستمهاي آنالوگ قديمي را منسوخ مينمايد همچنين بعيد نيست در آينده فناوريهاي نوينتري نيز پا به عرصه وجود بگذارد.
در صورت نياز به مشاوره و انتخاب سامانههاي نظارت تصويري و وجود ابهام در انتخاب بين سامانه آنالوگ و يا تحت شبكه همين امروز با ما تماس بگيريد تا كارشناسان ما بهترين راهكار را براي شما فراهم سازند. منتظر تماس شما هستيم.